Alex Mutsaars derde op NK veldloop

03 maart 2003

PAPENDRECHT - Alex Mutsaars van AV Passaat behaalde opnieuw een medaille tijdens het Nederlands Kampioenschap veldlopen. Na een gouden plak twee weken geleden op de 3000m indoor, behaalde hij afgelopen zondag in Harderwijk tijdens de NK veldloop opnieuw een podiumplaats.

De AV Athlos had in de bossen rondom Harderwijk een zeer gevarieerd en uitermate snel parcours uitgezet , dat bleek uit de tijden van de eerste drie lopers die voor de 9 km lange cross minder dan 30 minuten nodig hadden.

Lang kon Mutsaars tijdens een zeer spannende race zijn medevluchters bijblijven. In de laatste ronde tijdens een steile klim moest hij in Hub Kurvers en Henry Tibben zijn meerdere erkennen. Plaats één ging naar Tibben in 29,17 twee naar Kurver in 29,26 en drie naar Mutsaars in 29,44.

Drie andere atleten van de AV Passaat presteerde ook zeer verdienstelijk in dit zeer sterke deelnemersveld. Jan van Heteren en Hero Spaan eindigde respectievelijk als 19e en 42e in de tijden van 31.58 en 34.45.

Bij de categorie masters 45 liep Jos van Giersbergen in een bekeken race naar een 13e plaats in de schitterende tijd van 32.56