Tweede ZRO-wedstrijd voor de Geul

05 november 2012

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Papendrechtse zwembad de tweede wedstrijd in de regionale ZRO competitie gezwommen. Na de eerste wedstrijd bezette de Geul de 8e plaats in de totaalstand en de zwemmers waren erop gebrand deze plaats op zijn minst vast te houden omdat de eerste acht ploegen uit de totaalstand de rest van het seizoen uitkomen in de A-competitie. Er werd goed gezwommen deze middag, met een flink aantal medailles en veel persoonlijke records. De grootste tijdsverbeteringen kwamen op naam van Joran Bakema, die op de 200 wissel ruim 10 seconden van zijn beste tijd afhaalde, en René Verhagen, die op de 100 wissel een PR van 9 seconden liet noteren.

De middag begon met de 4x50 vrij estafette voor meisjes jeugd; Sabrina de Graaf, Sam IJzerman, Esmée Roodenburg en Iris van Valen pakten hier een tweede plaats. Op de 4x50 wissel estafette voor jongens junioren werd het Geulteam met Max Muller, Yaro Roodenburg, Bas van Middelkoop en Ben Muller mooi eerste.

De dames mochten het water in voor 200 vrij, Pauline Tieleman werd hier vierde en Sunanda van Heteren vijfde. Op de 100 vlinder was er brons voor Pauline, Sunanda werd opnieuw vijfde. Bij de heren zwom Giovanni den Ouden op de 200 vrij naar het goud, het zilver ging naar Jasper de Win. Op de 100 vlinder waren de rollen omgedraaid: goud voor Jasper en zilver voor Giovanni. Yuri van Omme greep met plaats 4 net naast de medailles.
In de categorie meisjes senioren pakte jeugdzwemster Sabrina de Graaf zilver op de 200 wissel, Carmen Muilwijk greep met een vierde plaats net naast de medailles. Op de 100 rug was het wel raak: zilver voor Carmen en een vijfde plaats voor Diane Vink. Bij de jongens pakte Tim Muller het goud op de 200 wissel, het zilver ging naar Jesse de Win. Op de 100 rug klokten ze beiden dezelfde tijd, Jesse kreeg de A-tijd en daarmee het goud en Tim kreeg het zilver met de B-tijd. Yaro Roodenburg zwom op beide nummers naar een vijfde plaats.

In de categorie meisjes jeugd pakte Iris van Valen het brons op de 50 vrij, juniorenzwemster Sam IJzerman volgde goed met een 6e plaats. Op de 100 wissel ging het zilver naar Sabrina de Graaf. Bij de jongens veroverde Bas van Middelkoop het zilver op de 50 vrij, het brons ging naar Ben Muller en Max Muller werd 4e. Op de 100 wissel pakte Ben het zilver, Max het brons en Bas werd 4e.
Chinouk Tschan was goed op dreef bij meisjes junioren 3: brons op de 100 wissel en zilver op de 50 rug. Kirana Hoogenbosch pakte een vijfde plaats op de 100 wissel en een vierde plaats op de 50 rug, Zoë van Gool werd hier 5e. Bij de jongens was er op de 100 wissel een vijfde plaats voor Liam van Gool en op de 50 rug werd Kevin Tittel 5e en Daan Wesdorp 6e.

Sam IJzerman pakte in de categorie meisjes junioren 1 het goud op de 100 vrij in een A-tijd, het zilver was voor Esmée Roodenburg in de B-tijd. Op de 50 school werd Sam tweede, Esmée pakte de derde plaats en de vijfde plaats was voor Sofia de Graaf. Bij de jongens tikte Brandon Groeneveld op de 100 vrij als 4e aan, Tino Huurman werd 5e.  Op de 50 school werd Tino 6e en Brandon 7e.
Als laatste volgden er nog twee estafettes. Het damesteam met Sunanda van Heteren, Pauline Tieleman, Sabrina de Graaf en Carmen Muilwijk werd mooi tweede op de 4x50 wissel. Op de 4x50 vrij bij de heren legden Ivan van Omme, Jasper de Win, Giovanni den Ouden en Tim Muller overtuigend beslag op de eerste plaats.
Het is nu afwachten tot de totaalstand bekend is en dan zal duidelijk worden in welke klasse de Geul de rest van de ZRO competitie zal zwemmen.