PKC blijft koploper na winst op DVO

24 december 2012 door Ad van Herk

PAPENDRECHT - In een bomvolle PKC-hal ontspon zich zaterdagmiddag 22 december een titanengevecht tussen de nummers een en twee van de korfballeague met als inzet het Kerstkampioenschap. Nadhie den Dunnen ontbrak door een enkelblessure, voor haar speelde Ilona van Eijk. Vanaf het begin zetten de Papendrechters verdedigend veel druk op DVO, dat daardoor veel moeite bleek te hebben om in het aanvalspel te komen.

PKC profiteerde daarvan en maakte in de eerste tien minuten al verschil: via 3-0 werd het na tien minuten spelen 6-1 in het voordeel van de
Papendrechters. Het verschil had zelfs zes kunnen worden, maar Richard  Kunst, die uit alle standen raak schiet, mistte ook in deze wedstrijd vanaf
de strafworpstip. Vanaf dat moment kwam DVO beter in de wedstrijd: het kwam  terug tot 6-3 en probeerde te blijven aanhaken. Met een fantastische
"toverbal" van Richard Kunst werd de Bennekomse wederopstanding vooralsnog afgeweerd. Het verschil werd weer op vijf gebracht en hoewel DVO nog een  keer tot drie kwam, stond er bij rust nog steeds vijf verschil op het  scorebord: 17-12.
Toch had niemand tijdens de rust het gevoel dat de kaarten al geschud waren. De wedstrijd kon echt alle kanten nog op, zeker omdat de eerste helft
energie had gevreten. Zou PKC deze verdedigende druk tot op het einde kunnen volhouden?
Dat bleek al snel in de tweede helft, die, vanwege het felle verdedigen van PKC, begon met een schotklokoverschrijding van DVO. De Bennekommers
probeerden van alles, maar kwamen maar niet onder de druk uit en daardoor slechts heel moeizaam tot scoren. Na tien minuten, met alweer een
schotklokoverschrijding van DVO, was het verschil nog steeds vijf: 19-14. Iedere keer als DVO dreigde terug te komen, scoorde PKC weer gewoon mee.
Tegen het einde kwam er wel vermoeidheid in het spel tot uiting, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. Ilona van Eijk mocht een goede
wedstrijd nog met een doelpunt bekronen (27-22) en Richard mocht in de slotminuten alsnog laten zien vanaf de strafworpstip te kunnen scoren.
Eindstand: 29-24.
PKC blijft nog steeds ongeslagen en gaat de kerstdagen en het nieuwe jaar in als de trotse koploper van de Korfballeague.