De Geul goed uit de startblokken

30 september 2013 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Dit weekend werd de eerste wedstrijd gezwommen in de nieuwe regiocompetitie. Dit seizoen heeft de KNZB de kringen afgeschaft en vervangen door regio’s zodat de Geul nu niet langer zwemt in de kring Rotterdam maar in regio West. Deze regio beslaat ongeveer heel Zuid Holland. De eerste twee wedstrijden in deze competitie zijn bepalend voor de klasse waarin de Geul de resterende wedstrijden zal zwemmen dus de zwemmers wilden een zo goed mogelijk resultaat neerzetten bij deze eerste wedstrijd.

Dat lukte aardig met 31 PR’s en 9 individuele medailles. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Joran Bakema, die op de 200 vrij 9 seconden van zijn beste tijd afhaalde.

De middag begon met een 4x50 wissel estafette voor meisjes jeugd. Het Geulteam met Kirana Hoogenbosch, Diane Vink, Zoë van Gool en Iris van Valen haalde hier een vierde plaats. De jongens zwommen 4x50 vrij en Max Muller, Tim van Heeswijk, Bas van Middelkoop en Ben Muller wonnen deze estafette glansrijk.

Bij de dames zwom Pauline Tieleman naar het zilver op de 200 wissel, op de 100 rug eindigde zij als vierde. Bij de heren was er een vierde plaats op de 100 rug voor Ivan van Omme, Giovanni den Ouden werd vijfde. Op de 200 wissel pakte Jasper de Win de vijfde plaats.

In de categorie meisjes senioren was Diane Vink, zelf nog jeugdzwemster, goed voor een vijfde plaats op de 50 vlinder. Op de 200 vrij moesten juniorenzwemsters Sam IJzerman en Esmée Roodenburg de punten pakken en zij deden dat overtuigend met een 5e en een 6e plaats. Bij de jongens veroverde Jesse de Win op zowel de 50 vlinder als de 200 vrij het zilver. Juniorenzwemmer Ben Muller pakte met een 4e plaats op de 200 vrij de overige punten.

Iris van Valen zwom op de 100 vrij bij meisjes jeugd naar een 5e plaats. Op de 50 vlinder was er een 4e plaats voor Diane Vink en een 6e plaats voor Iris van Valen. Ben Muller pakte de winst op de 100 vrij bij jongens junioren 4, Bas van Middelkoop greep net naast het brons en werd 4e maar dook wel voor het eerst onder de minuut op deze afstand. Op de 50 vlinder was er zilver voor Ben en brons voor Bas.

In de categorie meisjes junioren 3 pakte Sam IJzerman het zilver op de 100 vrij en de 100 school. Esmée Roodenburg zwom naar brons op de 100 vrij en werd 4e op de 100 school.

Bij de jongens was er een 6e plaats voor René Verhagen op de 100 school.

Bij de jongste jongens, minioren 6, vielen ook nog twee 4e plaatsen: Brandon Groeneveld werd 4e op de 50 rug en Tino Huurman werd 4e op de 100 school.

Aan het einde van de wedstrijd volgden nog twee estafettes. De dames zwommen 4x50 vrij en het Geulteam met Pauline Tieleman, Sam IJzerman, Iris van Valen en Carmen Muilwijk werd hier tweede. De heren Ivan van Omme, Jasper de Win, Giovanni den Ouden en Tim Muller wonnen de 4x50 wissel met overmacht.