Prima prestaties de Geul zwemmers in Eon competitie

20 januari 2014 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Caribabad in Gorinchem de derde ronde van de landelijke Eon competitie gezwommen. De zwemmers van de Geul leverden hier een prima prestatie door maar liefst 59 persoonlijke records te laten klokken. Het PR record van de dag kwam op naam van Tim van Heeswijk, die op de 200 wissel een tijdsverbetering van ruim 19 seconden liet noteren. Daarnaast werd een groot aantal medailles veroverd.

De middag begon met een 4x200 vrij estafette voor dames. Juniorenzwemster Sam IJzerman zwom als startzwemster naar een NJK limiet op deze afstand. Sunanda van Heteren, Pauline Tieleman en Samantha van Eijk maakten het karwei af en zwommen naar een 3e plaats.

De dames moesten naast deze zware estafette nog 4 afstanden zwemmen. Samantha van Eijk pakte heel veel belangrijke wedstrijdpunten met een 2e plaats op de 100 vrij, een 3e plaats op de 50 vlinder en een 5e plaats op de 200 school. Op de 200 rug zwom ze in een nieuw clubrecord bij de dames naar het goud. De overige punten kwamen op naam van Sunanda van Heteren, met een 7e plaats op zowel de 200 rug als de 200 school, en Pauline Tieleman, met een 7e plaats op de 50 vlinder.

Bij de heren zwom jeugdzwemmer Jesse de Win naar het zilver op de 200 school, Ivan van Omme werd hier 4e. Op de 100 vrij was er een 4e plaats voor Ivan van Omme en een 5e plaats voor Jasper de Win. De 50 vlinder leverde Jasper de Win het zilver op, de 5e plaats werd gedeeld door Tim Muller en Jesse de Win. Op de 200 rug pakte Ivan van Omme het brons, Tim Muller werd hier 4e.

In de categorie meisjes senioren deed Diane Vink het prima met een 4e plaats op zowel de 200 wissel als de 100 vlinder. Iris van Valen werd op de vlinder 6e en op de wissel 7e. Bij de jongens in de categorie jeugd pakte juniorenzwemmer Ben Muller tweemaal het brons: op de 100 vlinder en de 200 wissel werd hij 3e. Joran Bakema zwom naar de 5e plaats op de vlinder en Yaro Roodenburg deed hetzelfde op de wissel.

Sam IJzerman, zelf nog zwemmend in de categorie junioren 3, was goed op dreef bij meisjes jeugd, ze won de 100 vrij en de 200 wissel. Kirana Hoogenbosch werd 4e op de wissel en zwom naar plaats 7 op de vrij. De jongens in de categorie junioren 4 maakten er een complete Geul aangelegenheid van. Max Muller pakte het goud op de 200 wissel, op de 100 vrij ging het goud naar Bas van Middelkoop. Op de vrij werd Max 2e en op de wissel pakte Bas het zilver. Tim van Heeswijk was goed voor brons op de 100 vrij en een 4e plaats op de 200 wissel.

De 100 rug bij meisjes junioren 3 leverde Zoë van Gool een zilveren medaille op, op de 100 school was er brons voor Esmée Roodenburg. Brit Kuijpers zwom tijdens haar eerste 100 school naar een mooie 7e plaats. Bij de jongens was er op beide afstanden een 7e plaats voor René Verhagen.

De jongste zwemmers zwommen 50 rug en 100 school. Alyssia de Boer werd 4e op de rug, Faustine Mussig 5e. Op de school werd Faustine wederom 5e, Alyssia zwom naar plaats 6. Brandon Groeneveld pakte het brons op de 50 rug, op de 100 school was er zilver voor Tino Huurman. Op de rug werd Tino 4e en op de school was plaats 4 voor Brandon.

De 4x50 vrij bij meisjes jeugd werd door het Geulteam met Esmée Roodenburg, Kirana Hoogenbosch, Zoë van Gool en Sam IJzerman afgesloten met een 3e plaats. De 4x100 wissel bij jongens junioren 4 werd door Max Muller, Tim van Heeswijk, Ben Muller en Bas van Middelkoop met overmacht gewonnen.