Weer geen punten voor VV Drechtstreek

14 april 2014

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT - Opnieuw is het Drechtstreek niet gelukt om punten binnen te halen om daarmee de onderste plek van de ranglijst te verlaten. Het moest ook in het behoorlijk ‘afgeslankte’ Sliedrecht zijn meerdere erkennen. Ook nu er in Sliedrecht enkele bovengemiddelde spelers zijn vertrokken is de ploeg nog steeds lastig te verslaan, al moet er wel geconstateerd worden dat men bij de eerste twee doelpunten wel erg veel medewerking kreeg van individuele missers in de Drechstreek defensie.

Door doelpunten in de 25ste en de 27ste minuut kwam er een 2-0 voorsprong op het bord te staan nadat Luciano van Harlingen en Joey Rijsdijk dankbaar gebruik maakten van deze missers. Kort daarop moest scheidsrechter Bernard Elissen het veld verlaten met kuitblessure. De wedstrijd kon na een onderbreking van ruim een half uur toch worden voortgezet doordat scheidsrechter Bert van Rooden bereid was om zich naar Sliedrecht te spoeden.

Na de rust wist Drechtstreek zich goed terug te vechten en werd het enkele malen zeer gevaarlijk voor het doel van doelman Stefan Lobbezoo. Helaas werd het verzilveren van deze kansen mede door enkele dubieuze aanwijzingen van de assistent scheidsrechter van Sliedrecht voorkomen. De aansluitingstreffer wilde maar niet komen en toen gebeurde wat er in dit soort situaties zo vaak gebeurt, het doelpunt viel aan de andere kant. Op ongeveer vijf minuten voor het eind van de wedstrijd was het Dennis Verhoef die de 3-0 aantekende en de wedstrijd definitief besliste.

Doordat ook Zuidland en Zaamslag verloren blijven de onderste drie plekken op de ranglijst ongewijzigd. De Zwerver deed goede zaken door te winnen van Zaamslag. Met nog drie wedstrijden te gaan is directe degradatie voor Drechtstreek theoretisch nog te vermijden maar dan zullen er in de laatste drie wedstrijden wel punten moeten worden behaald. Komende zaterdag speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen het Oud Beijerlandse SHO. Daarna volgt de uitwedstrijd tegen Klundert en op 10 mei wordt de competitie afgesloten met Nieuw Lekkerland thuis.