Drechtstreek verliest van VVAC

05 oktober 2015 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Het is Drechtstreek niet gelukt om na de winst tegen Everstein, een week eerder, de punten mee naar huis te nemen uit ‘De Put’. Tegen een fysiek stevig opererend VVAC moest het de overwinning aan de Ottolanders laten. Daar zag het de vanaf het begin niet naar uit. De ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht  en er ontstonden kansen voor beide doelen.

Drechtstreek creëerde enkele goede kansen maar het ontbrak aan een efficiënte afronding. Rico van Overloop en Ricardo Heerebrand kregen enkele serieuze scoringskansen maar  die leverden geen doelpunten op en doelman Mathijs de Hoop hoefde eigenlijk niet echt in te grijpen. Ook VVAC creëerde enkele gevaarlijke kansen voor het doel van Laurens Rotman, die de geblesseerde Marvin Otte uitstekend verving. Tot de rust golfde het spel op en neer en toonde scheidsrechter Ies Roeland zich enkele malen zeer mild bij een aantal forse overtredingen van de groen-witten waarbij hij de kaarten op zak liet.

Ook in de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Drechtstreek verwierf zich een licht veldoverwicht en er ontstonden goede kansen voorin maar doelpogingen van Ricardo Heerebrand, Dylan Zwiers, Patrick Tukker en Rico van overloop gingen allemaal over en naast het doel. Ook een reeks hoekschoppen eindigde in de handen van de keeper. Een hard schot op doel van Jerry Henzen werd knap gestopt door Mathijs de Hoop. En ook in deze wedstrijd gebeurde toen een kwartier voor het einde wat vaker gebeurt.

De aanvallende ploeg die kansen creëert krijgt een tegendoelpunt. Nu was het Mark Houweling die namens VVAC een goed genomen vrije trap van Khalid Bendami in het net wist te deponeren: 1-0. Drechtstreek gaf zich niet gewonnen en zette nogmaals aan,  maar toen Khalid Bendami vijf minuten later zelf uithaalde, bracht hij met een hard en zuiver schot in de verre hoek de eindstand van 2-0 op het bord. Dat de uitslag de spelverhoudingen niet goed weergaf was niet meer van belang. De punten bleven in Ottoland en Drechtstreek zakte af naar de negende positie op de ranglijst.

Komende zaterdag speelt Drechtstreek thuis tegen Groot-Ammers. Aanvang van de wedstrijd in het Oostpolderpark is 14.30 uur.