Vierde ronde Regiocompetitie voor de Geul levert prima prestaties op

08 februari 2016 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Zaterdag werd in het Sportcentrum in Papendrecht de vierde ronde in de Regiocompetitie gezwommen. De zwemmers van de Geul leverden een prima prestatie, er werden 7 individuele medailles behaald en er kwamen 25 persoonlijke records op de klokken. Drie zwemmers kwamen deze wedstrijd in aanmerking voor het PR van de dag: Daphne van Tilburg zwom 5 seconden van haar beste tijd af op de 100 rug, Isis Mannee deed precies het zelfde en Liam van Gool verbeterde zich ook met 5 seconden op de 200 vrij.

De wedstrijd begon met 4x50 vrij jongens jeugd en het Geul team met Tim van Heeswijk, Aidan van Gool, Max Muller en Ben Muller won deze estafette overtuigend.

De dames mochten daarna het water in voor de 200 vrij en jeugdzwemster Sam IJzerman haalde hier een mooie 3e plaats. De overige punten kwamen van Carmen Muilwijk. Op de 100 school zwommen Carmen Muilwijk en Aafke Groot de punten bij elkaar. Bij de heren pakte jeugdzwemmer Ben Muller op de 200 vrij met een 6e plaats de punten, Ivan van Omme werd hier 7e. Op de 100 school zorgden Ivan van Omme en Jesse de Win voor de punten.

In de categorie meisjes senioren was er een mooie 6e plaats voor jeugdzwemster Esmée Roodenburg op de 100 vrij, op de 100 vlinder kwamen de punten van jeugdzwemsters Zoë van Gool en Kirana Hoogenbosch. Bij de jongens in de categorie jeugd werd Max Muller 4e op de 100 vrij, Ben Muller tikte als 5e aan. Op de 100 vlinder pakte Ben Muller het brons.

Sam IJzerman was in de categorie meisjes jeugd goed voor goud op zowel de 200 vrij als de 50 school. Haar tijd op de 50 school leverde haar ook het clubrecord voor meisjes onder de 15 en onder de 16 jaar op deze afstand op. Esmée Roodenburg zorgde met een 2e plaats op de 200 vrij en een 4e plaats op de 50 school voor belangrijke wedstrijdpunten. In de categorie jongens junioren 4 was Aidan van Gool goed op dreef met een 1e plaats op de 200 vrij en een 3e plaats op de 50 school. De overige punten kwamen op naam van Liam van Gool.

Bij de meisjes junioren 3 moesten Alyssia de Boer en Faustine Mussig vanwege een aantal zieken samen aan de bak, zij leverden een keurige prestatie door op de 50 vrij allebei een PR te noteren en zwommen daarnaast nog de 100 rug. Bij de jongens ook slechts twee zwemmers, Brandon Groeneveld zwom op beide afstanden een PR en Erik Verhagen zorgde voor de overige punten.

De meisjes in de categorie junioren 1 zwommen 50 vrij en 100 rug en Daphne van Tilburg, Isis Mannee en Nicole van Os slaagden erin op beide afstanden een PR te zwemmen. Dylan Groeneveld, met een mooi PR op de 100 rug, en Mats Schroots zwommen in de categorie jongens minioren de punten bij elkaar.

Aan het einde van de wedstrijd volgden nog drie estafettes. De dames zwommen 4x50 vrij en Carmen Muilwijk, Diane Vink, Sam IJzerman en Iris van Valen pakten hier een 5e plaats.

Het herenteam met Ivan van Omme, Jesse de Win, Ben Muller en Tim Muller werd op de 4x50 wissel knap 3e. Het meisjes jeugdteam met Kirana Hoogenbosch, Alyssia de Boer, Esmée Roodenburg en Sam IJzerman sloot de wedstrijd af met een mooie 2e plaats op de 4x50 vrij.