De Geul zwemt beslissende wedstrijd in landelijke competitie

19 april 2016 door Hennie van der Zouw

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het zwembad in Papendrecht de beslissende wedstrijd gezwommen in de Nationale Zwemcompetitie. Na vier wedstrijden stond de Geul op plaats 21 en dat is niet hoog genoeg om zeker te zijn van een plaats in de C-klasse volgend seizoen. Er moest dus een vijfde, beslissende wedstrijd gezwommen worden om handhaving in de C-klasse veilig te stellen.  Alle zwemmers waren zich bewust van het grote belang van deze wedstrijd en zwommen voor wat ze waard waren en dit leverde maar liefst 32 persoonlijke records op. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Erik Verhagen, die op de 200 vrij 9 seconden van zijn beste tijd af zwom, maar ook het PR van 7 seconden dat  Britt van Hemert noteerde op de 50 vlinder mocht er zijn.

Tijdens de eerste twee estafettes van het programma werd meteen de toon gezet: op de 4x50 wissel jongens jeugd zwommen Max Muller, Tim van Heeswijk, Ben Muller en Aidan van Gool onbedreigd naar het goud en het meisjesteam met Esmée Roodenburg, Zoë van Gool, Kirana Hoogenbosch en Sam IJzerman voegde daar een gouden medaille aan toe op de 4x50 vrij.

De jongste zwemmers mochten starten op de 100 wissel en de 25 school en voor de Geul kwamen hier Noa van Baaren, Jesper van Tilburg en Thijn Versloot aan de start.

In de categorie jongens minioren 6 was er een zilveren medaille voor Dylan Groeneveld op de 100 vrij. Bij de meisjes zwom Daphne van Tilburg naar een 5e plaats op de 100 vrij, op de 50 vlinder werd ze 7e. Nicole van Os tikte als 7e aan op de 100 vrij.

Brandon Groeneveld zwom in de categorie jongens junioren 2 op de 200 vrij naar een zilveren medaille, Erik Verhagen werd hier 5e. Op de 50 school greep Jonathan van Loo net naast de medailles en werd 4e.  Bij de meisjes greep Faustine Mussig op de 200 vrij net naast het brons en werd 4e, Alyssia de Boer pakte plaats 6. Op de 50 school werd Alyssia 5e en Faustine tikte als 7e aan.

In de categorie meisjes jeugd en jongens junioren 4 stond de 200 rug op het programma. Sam IJzerman pakte op deze afstand het brons en Esmée Roodenburg werd 4e . Liam van Gool zwom bij de jongens overtuigend naar het goud, Aidan van Gool werd 5e. Op de 100 wissel was het goud voor Sam IJzerman en het brons ging naar Esmée Roodenburg. Aidan van Gool was goed voor brons en Liam van Gool zwom naar plaats 6.

De jongens in de categorie jeugd zwommen 100 rug, met een 1e plaats voor Max Muller en een 4e plaats voor Tim van Heeswijk. Op de 100 vrij werd Max 2e en Tim 5e.

Carmen Muilwijk was bij de dames goed voor een 6e plaats op de 50 vrij en een 9e plaats op de 200 wissel. In haar laatste wedstrijd voor de Geul zorgde Pauline Tieleman voor de overige wedstrijdpunten. Ivan van Omme pakte bij de heren goud op de 50 vrij, het zilver ging naar Tim Muller. Op de 200 wissel was er brons voor jeugdzwemmer Ben Muller, Ivan van Omme werd hier 4e.

Tot slot werd er nog een aantal estafettes gezwommen. Op de 4x25 school werden Jesper van Tilburg, Noa van Baaren, Dylan Groenveld en Britt van Hemert 3e.

De afsluitende 8x50 vrij estafette leverde een mooie 2e plaats op.
Het is nu afwachten waar de Geul uiteindelijk zal eindigen naar de eerste tellingen laten een positief beeld zien.